Ogledalo, gobelin, print na platno, plakat ali otroška risbica....vsaka slika najde pri nas lep okvir.

Okvirjanje Informa - olje na platnu

olje na platnu

ne potrebujejo stekla, saj mora platno "dihati", prav tako pa mora slika poudariti poteze s čopičem. Za klasična olja, kot so portreti ali krajine, so najbolj primerni okrašeni okvirji iz pripadajočega časovnega obdobja. Modernim oljem, denimo abstraktni umetnosti, se najbolj prilegajo tanki kovinski okvirji.

Okvirjanje Informa - napenjanje na slepi okvir

napenjanje na slepi okvir

Na voljo imamo različne dimenzije letvic, ki jih prilagajamo glede na težo in velikost platna. Če stranka želi imeti sliko na steni BREZ OKVIRJA, potem priporočamo visok slepi okvir in platno napnemo tako, da so sponke zadaj. Letvice so obdelane tako, da se ne dotikajo platna, kajti z leti bi se rob na sliki poznal tudi iz sprednje strani. Pomembno je, da v kotih niso zlepljene, tako da se lahko platno "nakajla", se pravi ponovno napne v primeru da se platno z leti razširi.

Okvirjanje Informa grafika, akvarel, pastel

grafika, akvarel, pastel

Slike na papirju potrebujejo zaščitno steklo in paspartu. Paspartuji odmaknejo steklo od umetnine in dosežejo, da je slika bolj urejena. Večkrat akvarele z lepim robom kar naložimo na paspartu ali pa se poigramo z dvojnimi rezi... Pri grafikah se večinoma uporablja vse vrste antrefleksnih stekel, zadnje čase pa se stranke velikokrat odločijo za nevidno steklo. Zaželjen je širok paspartu in tanek okvir, saj to delo naredi lahkotno in moderno. Seveda to ni pravilo.

Informa nevidno steklo

nevidno steklo, mat steklo

TRU VUE Museum Glass anti-reflektno steklo za okvirjanje slik z UV zaščito, ki dosega restavratorske standarde, ponuja najboljšo zasteklitev fotografij, slik in vseh vrst drugih umetnin. Samo steklo je praktično nevidno ter blokira do 99% škodljivih zunanjih in notranjih UV žarkov.
Nevidno steklo ULTRAVUE za okvirjanje slik ima enako superiorno anti refleksno lastnost, tako kot smo navajeni pri TRUE VUE steklu. To visokokakovostno neodsevno steklo ima 65% UV zaščito in je optično tako obdelano, da je skoraj nevidno.

ogledala

Pri izbiri okvirja za ogledalo je predvsem pomemben stil opreme in vaša želja. Stranke nam ponavadi poslikajo del stanovanja v katerem se bo ogledalo nahajalo, največkrat pa si tudi vzorce okvirjev izposodijo.

Okvirjanje fotografij in kaširanje

fotografija, kaširanje

Pri okvirjanju fotografij na gladkem sijaj papirju je pomembno, da se navadno steklo ne zlepi na fotografijo, ker se lahko površini tako zlepita, da se fotografija uniči. V tem primeru uporabimo paspartu kot distančnik ali pa uporabimo matirano steklo.

Kaširanje pomeni, da delo na papirju nalepimo na ravno podlago. Uporabljamo različne debelin Kappa kašir pene. S tem preprečimo, da se tanjši papir zguba po steklom, lahko pa delo okvirimo brez stekla in tako samostojno stoji v okvirju.

Informa okvirjanje

čipka, gobelin

Čipke najlepše izpadejo na temni podlagi. Največkrat je to imitacija žameta, lahko pa uporabimo tudi navaden paspartu.  Za čipke imamo na voljo kar nekaj zanimivih okvirjev. Imamo namreč veliko strank ki se same ukvarjajo s tovrstnim ročnim delom.

Tudi gobelini še niso v zatonu, le da se pojavljajo vse bolj moderne teme. Temu primerno jih tudi okvirjamo. 

Okvirjanje-majic-Doncic

okvirjanje majic

 Z visokim distančnikom dosežemo višino med steklom in podlago in tako nastane prostor, kamor lahko postavimo tridimenzionalno umetnino ali spomine. Najbolj ustvarjalno se počutimo, ko je treba pod okvir napeljati še LED trak, da dobi umetnina tudi svetlobni efekt.